Tietoa rekisteröintikatsastuksesta

Jos ajoneuvosi on ollut aiemmin Suomessa rekisterissä, katsastukseen tullessa ota mukaasi vanha rekisteriote tai kantakortti. Muistathan varata ajan ja hankkia tarvittavat luvat ajoneuvon siirtämiseksi katsastusasemalle.

Jos ajoneuvosi on tuotu Europan alueelta ja on käyttöön otettu 1.1.2001 tai sen jälkeen, Rekisteriotteesta kannattaa varmistaa seuraavat tiedot:
  • Otteesta pitää löytyä täydellinen EY-tyyppihyväksyntänumero (esim. e1*01/116*0252*03)
  • Rekisteriotteesta löytyy varianttinumero (esim. AAA501) ja versio (esim. AA)
Jos jokin näistä puuttuu, joudut hankkimaan vaatimustenmukaisuustodistuksen (COC) tai jonkin muun virallisen asiakirjan josta ne löytyvät. COC-todistuksia toimittavat yleisimmin kyseisen merkin maahantuojat.

Jos ajoneuvosi on Eurooppaan tarkoitettu, mutta vanhempi kuin 1.1.2001 ja se ei ole EY-tyyppihyväksyttyä mallia tai tarkoitettu kolmansien maiden markkinoille, varaudu toimittamaan tarvittavat dokumentit vaatimusten mukaisuuden osoittamiseksi.

Etukäteen hankitut todistukset nopeuttavat huomattavasti rekisteröintikatsastusta.

Vaurioituneena poistetun ajoneuvon rekisteröintikatsastukseen on syytä ottaa mukaan kaikki ajoneuvon mukana tulleet asiakirjat. Alkuperäiset valokuvat ja lähetteet, sekä mahdollisesti ehdollisessa korjauksessa tarvittavat asiakirjat, esimerkiksi korimittaus- tai turvalaitetarkastuksen pöytäkirjat. Huomioi, että katsastusmies voi pyytää tarvittaessa lisää asiakirjoja esitettäväksi, vaikka niistä ei saatepapereissa olisikaan mainintaa. Esimerkiksi pienemmissäkin vaurioissa voidaan vaatia pyöränkulmien tarkastuspöytäkirjaa.

Annamme mielellämme lisätietoja Ota yhteyttä >>