Mitä kannattaa tarkastaa ennen katsastukseen tulemista
  • Tarkasta kaikki valot että ne toimivat. Erityisesti rekisterikilven valot, etuvalot, jarruvalot, takasumuvalaisin. Nämä ovat yleisimmät valaisimet joista katsastuksen yhteydessä joudutaan antamaan korjauskehotuksia.
  • Tarkasta että renkaissa on riittävästi kulutuspintaa. Kesärenkaissa kulutuspinnan tulee olla vähintään 1,6mm ja talvirenkaissa 3,0mm. Muista myös katsoa että nastallisissa talvirenkaissa nastat ovat tallella.
  • Varmista, ettei mittaristossa pala viasta tai toimintahäiriöstä ilmoittavia merkkivaloja
  • Huolehdi myös siitä, että verot ja vakuutukset ovat maksettu. Jos ajoneuvosi on poistettu liikennekäytöstä, muista varata katsastukseen aika. Varatulla ajalla voit tehdä siirron katsastukseen jos ajoneuvo on kunnossa
Jos tiedät ajoneuvossasi olevan vikoja, ne kannattaa korjauttaa ennen katsastukseen tuloa. Näillä perusasioilla helpotat autosi katsastuksen läpimenoa. Autossa saa olla katsastushetkellä vain kolme korjauskehotusta. Yleisesti noin 80% autoista saa vähintään yhden tai kaksi korjauskehotusta. Neljästä korjauskehotuksesta saa hylätyn katsastuspäätöksen.

Oletko tulossa muutos- erikois- tai valvontakatsastukseen?
Rekisteröintikatsastus

Rekisteröintikatsastukseen on syytä varautua varsinkin, jos kyseinen ajoneuvo rekisteröidään ensimmäistä kertaa Suomen tieliikenteeseen. 
Muutoskatsastus

Pienet muutoskatsastukset, kuten rengasmuutokset ovat nopeita tehdä. Jos olet ajatellut tehdä suurempia muutoksia, varaudu esittämään tarvittavat dokumentit katsastuksen yhteydessä. Esimerkiksi uudempien autojen alustamuutoksissa alustasarjasta tarvitaan riippumattoman tutkimuslaitoksen todistus, ns. TüV-todistus. Isommista muutoksista kannattaa keskustella etukäteen katsastusmiehen kanssa.
Valvontakatsastus

Ajoneuvoon voi joutua suorittamaan valvontakatsastuksen, jos esimerkiksi poliisi on takavarikoinut rekisterikilven ja määrännyt ajoneuvon valvontakatsastukseen. Tällainen menettely tulee kysymykseen, jos esimerkiksi jäädään kiinni katsastamattomalla autolla ajamisesta tai mopoa epäillään viritetyksi taikka ajoneuvossa on muuten ilmeisiä puutteita tai epäasianmukaisia varusteita. Lue lisää valvontakatsastuksesta >>

Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi, niin tule käymään ja kysymään. Neuvomme mielellämme etukäteen vaikeissa asioissa. Muissa kuin määräaikaiskatsastuksissa, ota yhteyttä etukäteen ja varaa aika, niin et joudu odottamaan turhan pitkään. Ota yhteyttä >>